Langsigtet investering

Når du skal investere penge er det vigtigt at besluttet om det skal være en kortsigtet eller langsigtet investering. De kortsigtede vil typisk være i aktier, hvor du har pengene stående i 2, 6 eller 12 måneder, alt efter hvordan de udvikler sig.

De langsigtede investeringer sker i udpræget grad i obligationer hvor du får et fornuftigt godt afkast over en længere periode. Et afkast der er højere end diverse højrentekonti hos landets banker. Det kunne ligeledes være en langsigtet investering i et aktieselskab på vej frem og med et stort potentiale.

En af de vigtigste egenskaber ved disse investeringsobjekter er, at du er sikker på at potentialet nok skal blive forløst før eller siden – og at du har tålmodighed til at vente på det.

Du sætter selv tidsrammen for en langsigtet investering, men du skal ikke forvente at se dine penge igen inden for de nærmeste år. Pengene skal have lov til at formere sig, uanset om de er sat i aktier eller obligationer.

En af de helt langsigtede muligheder er fast ejendom som mange har en tendens til at glemme. Det er nemlig en ret sikker vej at gå og hvis du kan undvære pengene, kan du altid sælge når salgsprisen når et attraktivt niveau. Boligpriserne går op og ned, men hvis du har tid til at vente, skal de nok ramme toppen af potentialet.

De langsigtede investeringsmuligheder

Overvejer du dine langsigtede investeringsmuligheder, kan det anbefales at fokusere på følgende. Det er her langt de fleste danskere vælger at sætte deres penge:

1. Aktier

2. Obligationer

3. Fast ejendom

Fast ejendom er det helt langsigtede valg, da det er aktiver som tager lang tid at omsætte. Man hører tit om huse der står til salg i 6, 12 og 18 måneder. Anderledes er det med aktier der kan sælges på få minutter.

Man kan derfor tale om at fast ejendomme er en påtvunget langsigtet investering, mens aktier er mere fleksible og nemmere at komme ud af igen. Omvendt kan diskutere hvor det potentielle afkast er størst, for der kan tjenes rigtig mange penge på de rigtige ejendomme.

Valget er dit, det er bare afgørende at du har alle parametre med i din kalkule. Det gør det nemlig nemmere for dig at træffe den rigtige beslutning. Vi har nu været inde på en række af disse parametre og overvejelser som du bør gøre dig.

God vind med investeringerne!

This entry was posted in Erhverv, Personligt and tagged . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *