Indret dit hjem med løse tæpper

Har du indrettet dit hjem med trægulv eller smukke klinker, føler du måske at du mangler varmen og hyggen fra tæpperne, specielt om vinteren, hvor trægulvene kan være kolde for fødderne. Løse tæpper kan bringe hygge og varme ind i stuen, eller blot bruges til at pifte rummet op eller understrege en ny stil.

Når du vil vælge dine løse tæpper, er der et hav af forskellige muligheder. Håndtuftede tæpper har en tæt luv, hvilket giver et kraftigt tæppe, som er behageligt at gå på. Tæppet findes i alverdens farver og mønstre, og kan derfor bruges i alle husets rum. Rya tæpper er blevet moderne hos danskerne igen. Disse tæpper har en høj luv, og kan enten være lavet af uld eller af et syntetisk materiale. På samme måde som med de håndtuftede tæpper, findes rya tæpper i et væld af farver. Rya tæpperne skaber desuden en hyggelig stemning og luner godt fordi den har en vamset og blød luv.

Kelim tæpper har næsten altid været moderne i Danmark på grund af deres anvendelighed. Begge sider af kelimtæppet kan bruges, og derfor vendes hvis det bliver slidt eller der kommer en plet på den ene side. Der udover findes kelimtæpperne i mange forskellige mønstre og farver, som passer ind i enhver bolig. Fladvævede tæpper er både smukke, stilfulde og utrolig praktiske. De fladvævede tæpper er slidstærke, og derfor ideelle at have liggende på trafikerede steder, og under borde eller sofaarrangementer. Desuden er de fladvævede tæpper nemme at vedligeholde.
Hvis du virkelig ønsker et tæppe af kvalitet i dit hjem, bør du overveje et ægte tæppe. Disse tæpper et fremstillet på en helt unik måde, og hvert tæppe er et kunstværk i sig selv. Ægte tæpper fås i mange forskellige mønstre og farver, og hvert mønster fortæller sin egen historie, og kan spores tilbage til den by, hvor tæppet er fremstillet. Et alternativ til de ægte tæpper er Wilton tæpper, som på mange måder minder om de ægte tæpper, og er fremstillet af enten uld eller et syntetisk materiale.

Udover at gøre hjemmet smukt og hyggeligt, og gøre gulvet blødt for fødderne, der hvor man sidder eller går meget i hjemmet, kan de løse tæpper også give en bedre akustik i hjemmet. Når der ligger løse tæpper på gulvet, vil lyden ikke slå nær så hårdt, som den vil gøre hvis hele gulvet er belagt med trægulv eller klinker.

 

This entry was posted in Hus og have. Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *