[Guide] 8 råd til at fange flere fisk i Put and Take

Bevæg dig rundt om søen

Når du fisker i Put & Take-sø, kan det være brugbart at bevæge sig rundt om put & take søen. Skift plads, hvis der ikke er aktivitet hvor du fisker. En af grundene til at du ikke fanger fisk, kan være at der ikke er fisk hvor du fisker. Prøv dig frem på forskellige placeringer, og se om du kan finde regnbueørrederne.

Regnbueørrederne svømmer ikke nødvendigvis midt i Put and Take-søen. De går ofte tæt på land.

Stå tidligt op

Ofte kan du få fordel ved at stå tidligt op, og fiske helt fra morgenstunden. Det kan der være flere gode grunde til. Regnbueørrederne er er endnu ikke blevet forstyrrede. Dagens første solstråler kan give god aktivitet. Og der er jævnligt ikke mange mennesker ved Put and Take-søen på dette tidspunkt. Så du kan bedre komme til og få testet nogle placeringer af i søen.

Skift agn ind imellem

Fiskene i en Put & Take-sø kan være svære at få til at bide på. På dage kan de være ekstremt passive, andre dage er de aggressive og bider på næsten alt.

Mærker du ikke fisk, selv om du ved at der er fisk, skal du prøve at skifte agn ind imellem. Test forskellige farver og smage på din PowerBait. Prøv forskellige typer blink og spinnere. Fisk eventuelt med gummidyr, for at skabe en livagtig imitation af et af ørredernes fødeemner.

Nøglen til at finde frem til den rigtige agn er simpelt. Test. Test, test, test.

Det nytter ikke at fiske med samme agn hele tiden, hvis nu fiskene bare ikke gider denne agn på dagen.

Fisk i forskellige dybder

Fiskene kan både bevæge sig rundt på bestemte spots i Put and Take-søen, men kan også stille sig i bestemte vanddybder. Er det en dyb sø, er der mere vand at fiske af. Men fiskene kan også i en 2 meters Put & Take-sø stå i bestemte dybder. Fisker du under overfladen og regnbue ørrederne står på bunden i en 8 meter dyb sø, fanger du formentligt ikke fisk denne dag.

Prøv dig lidt frem med forskellige vanddybder. I perioder går fiskene dybt og tæt ved bunden. Andre gange tæt ved overfladen. Og andre perioder går de i de mellemste vandlag.

Temperatur og årstid spiller kraftig ind her. Som tommelfingerregel gælder følgende for disse perioder:

Forår
Regnbueørrederne er mere aggressive og går de fleste steder i fisk.

Sommer
Er det meget varmt vil fiskene ofte stå dybt, og gerne tæt på bunden hvor vandet er koldere.

Efterår
I efteråret når vandtemperaturen er faldet lidt, vil fiskene igen trives bedre, og jage føde de fleste steder i fisk.

Vinter
I vinterperioden er vandet ofte varmest på bunden, og her vil de fleste fisk opholde sig. Prøv derfor at fiske på bunden i kolde perioder.

Fanger andre Put & Take fiskere fisk?

Hvis du ikke fanger ørreder, og nogle af de andre gør, så hold øje med hvilken slags agn de bruger. Tag eventuelt en snak med de andre fiskere. Så kan du blive klogere på, hvad der virker på dagen.

De fleste Put & Take fiskere vil gerne dele ud af deres erfaring, og hjælpe dig der ikke fanger fisk.

Klæd dig på efter vejr forholdene

Det rigtige tøj kan redde mange fisketure. Du får ikke en god tur, hvis du skal stå og fryse i timevis, eller bliver våd og kølig, fordi det pludseligt begynder at regne. Forbered dig hjemmefra. Tag et kig på vejrudsigten og vælg din beklædning ud fra temperatur, vind og vejr. Medbring eventuelt et ekstra lag af tøj, eller tag et ekstra tøj lag på hjemmefra. Det er altid lettere at tage et lag af tøj af, hvis det viser sig at blive for varmt.

Køb jakke til fiskeri

Vælg Put & Take hvor der er sat fisk ud

En altafgørende faktor for dine fangstchancer er selvfølgelig om der er fisk i Put and Take-søen. Du kan derfor øge dine chancer betydeligt, ved at researche lidt på forhånd hjemmefra. Kig på søernes hjemmesider eller Facebook-sider. Er der sat fisk ud for nyligt? Hvis ja, så er chancen noget større.

Hvor tit der sættes fisk ud varierer meget. Nogle søejere sætter ørreder ud i søen dagligt, andre ugentligt eller hver 14. dag.

Tjek om der er sat ørreder ud. Så er øger du dine chancer betragteligt.

Vil du prøve en ny Put & Take-sø? Så tag et kig på denne oversigt over alle danske Put & Take søer.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *